BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Kína / Sanya, Hainan

Hol vagyunk
Sanya Hainan szigetének legdélibb városa, mely úgy is ismert, mint a "kínai Hawaii". Köszönhetően trópusi klímájának és turistacsalogató programjainak Kína számos részéről jönnek ide kikapcsolódni az emberek, de már a külföldiek számára sem ismeretlen a sziget hangulatos kis városa

Pénzneme
Yüan (RMB vagy CNY)

Időeltolódás
Magyarországhoz képest nyári időszámítás alatt +6 óra, téli időszámítás alatt +7 óra

Meglátogattam
2016 tavaszán, nyarán, őszén, telén

Utazás

Budapestről Sanya-ba a repülés többnyire két átszállással vitelezhető ki, ami összességében egy 21-23 órás utat eredményez (ha nem kell sokat várni az átszállásnál). Az árak szezonálisan változnak, de már nyáron is lehet találni 150 ezer Ft-ért retúr jegyet, keresgélni a skyscanner oldalán érdemes.

Sanya Phoenix International Airport (SYX) nincs messze a városközponttól, taxival forgalomtól függően 20-25 perc alatt beérünk a városközpontba, 50-60 yüanért.

TIPP: Olcsóbban jöhet ki az út ha Budapestről a sziget másik repterére, a Haikou Meilan International Airport-ra (HAK) repülünk. Ott a reptéren egyből megtaláljuk a vasútállomást és a vonattal kevesebb, mint két óra alatt Sanyaba érünk. Érdemes mindkét opciót megvizsgálni jegyvásárlás előtt, sokat lehet ezen spórolni. A vonatút ára Sanya és a haikou-i reptér között - melynek neve Meilan - másodosztályon 79,5 yüan, elsőosztályon 140 yüan.

Útlevél, vízum

A Sanya-ba való látogatáshoz olyan útlevél kell, mely a belépés napját követően még legalább 6 hónapig érvényes, és van benne üres oldal a vízumnak amit beleragasztanak.

Magyarországon intézve a vízumigényléshez vinni kell az útlevelet, annak fénymásolatát és a kitöltött vízumigénylő adatlapot, melyre egy igazolványképet kell felragasztanunk. Amennyiben turistaként utazunk úgy az L vízumot kell igényelnünk, ahol a fentiek mellett még be kell mutatnunk a retúr repjegyünk, valamint a szállásfoglalást igazoló dokumetumokat, ha pedig látogatóba megyünk, akkor a vendéglátó által küldött meghívólevelet. Előfordulhat, hogy ezen felül is kérnek valamit (pl. bankszámlakivonatot), de erről csak a helyszínen szólnak, ha szükségük van rá. A dokumentumokat hétfőtől csütörtökig, 9-től 11:45-ig tudjuk bevinni a Nagykövetségre (1068 Budapest, Benczúr utca 18.), és egy hét múlva kapjuk meg a vízumot, miután a csekkel igazoljuk, hogy kifizettük a 19 ezer forintos vízumdíjat. Amennyiben sürgősen szükségünk van a vízumra kérhetünk másnapi átvételt (+8 ezer forint), vagy akár aznapit is (+11 ezer forint). A fenti információk mind megtalálhatóak itt, és az igénylőlapot is le tudjuk a honlapról tölteni. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a vízumintézést, érdemes legalább 3-4 héttel az utazás előtt elintézni!

TIPP: A nagykövetség vízumigénylésnél repjegyFOGLALÁST kér, tehát ha az igénylés időpontjában nem vagyunk 100%-ig biztosak benne mikor utaznánk, akkor elég ha egy lefoglalt jegyet mutatunk be. Ezt többek között a Pelikán honlapján tudjuk elintézni; kiválasztjuk az időpontot és az úticélt, fizetésnél pedig az átutalást kérjük. Így elég később fizetni, viszont a foglalás igazolását egyből megkapjuk e-mailben. Ha mégsem akkor megyünk és nem fizetjük ki a jegyet az sem baj, egyszerűen törlődik a foglalásunk.

A nagykövetségnél 9-től van ügyfélfogadás, de még ha oda is érünk nyitásra addigra már annyian állnak sorba a kapu előtt, hogy 11-re jutunk az ügyintézőhöz. Próbáljunk fél 9-ig odaérni, és akkor az elsők között jutunk be.

Javasolt oltás

Kínába utazva nincs kötelező oltás, és ha rövidebb időre érkezünk, akkor semmilyen vakcina nem szükséges. Ha esetleg hosszabb időt töltenénk el az országban, akkor javasolt a Hepatitis A, a Hepatitis B és a hastífusz elleni oltás. Kína bizonyos részein kellhet malária elleni vakcina és kolera elleni gyógyszer is, de Sanya-ban nem.

Dadonghai, Yalong Bay, Sanya Bay

Aki Sanya-ba látogat, valószínűleg a gyönyörű tenger és a többi földi jó miatt érkezik. Ha valaki az utazási oldalak prospektusán látott égkék tenger + fehér homok + bikinis csaj/kockahasú csávó kombinációt szeretné viszontlátni (kivéve a bikinis csaj/kockahasú csávó részt, azt mindenkinek egyénileg kell megoldania), akkor a Sanya Bay-en, a Dadonghai-on, vagy a Yalong Bay-en foglaljon szállást. A Sanya Bay van a legközelebb a reptérhez, és ahogy legutóbb buszozás közben láttam, eléggé felsőkategóriás hotelek vannak arra. A Yalong Bay van kikiáltva a legszebbnek, cserébe az van a legmesszebb a reptértől és a vasútállomástól is. Én mindkétszer a Dadonghai-nél szálltam meg, és nem bántam meg. A tenger gyönyörű, közel a városközpont, lehetőség van tengeri sportokat kipróbálni, és tele van olcsó szálláslehetőséggel. Többet a három strandról – és úgy általánosságban Sanya-ról – itt lehet olvasni.

Sanya strand

Wuzhizhou sziget

Ha valakinek ez a rész sem elég tengerkék és a már-már photoshop gyanús tökéletességre vágyik, annak ajánlom a Wuzhizhou szigetet. Tudtommal tömegközlekedéssel nem lehet kijutni a kikötőbe, így a legjobb ha becsatlakozunk egy szervezett csoporthoz (én így tettem, és az ár nem volt sokkal magasabb mintha csak a hajójegyet vettem volna meg), a taxizásnál olcsóbb. A legtöbb szálláson tudnak nekünk foglalni utat, érdemes igénybe venni a segítséget.

A belvárosból kb. egy óra buszozással kiérünk a hajóállomásra, 15-20 perc alatt átvisz a hajó és egy gyönyörű szigeten találjuk magunkat. A hajójegy árán felül számtalan dologra elszórhatjuk a pénzünket, mert a szigeten minden van: jet ski, búvárkodás, szörf, flyboard, banana szörf, és amit még el tudunk képzelni. Nagyjából 1700 yüanért VIP kiszolgálással mindent kipróbálhatunk, de ha csak sétálnánk, megnéznénk a sziget épületeit, fürdenénk a tengerben vagy babatigrisekkel fotózkodnánk, az szinte ingyen van (na jó, a tigrises fotó 55 yüan volt).

A szigetre 8:30 és 16:30 között lehet belépni, 17:30-ra pedig mindenkinek el kell hagynia.

Tigris Kína

A sziget árai húzósabbak mint Sanya-ban (egy fél literes kóla itt 10 yüan, máshol 4 körül kapjuk), de ez érthető egy ilyen felkapott helyen. A homárt és a kaviárt talán ne itt vegyük (nem mintha lenne).

TIPP: vigyél magaddal vizet, mert a sok kis 6 yüanos víz a nap végére csinos összeget adhat ki. Ebédre 50-60 yüannal legalább készülni kell.

Wuzhizhou sziget

Wuzhizhou sziget jet ski flyboard

Yanoda esőerdő

Ha kicsit elszakadnánk a tengertől, a Yalong Bay-től északra található a Yanoda esőerdő. Maradva a Dadonghai-es szállás példánál, onnan autóval nagyjából 40-50 perc volt az út, és ha nem a legdrágább megoldást választanánk - ami a taxi -, akkor kérjük a szállásadónk segítségét. Meg tudják mutatni honnan indul a busz arra a részre, de még jobb ha hívnak egy autót az Uber-hez hasonló alkalmazáson keresztül. Ez utóbbi módszerrel kb. 90 yüan az út egy irányba.

Az esőerdőben a túra egy pár perces buszozással kezdődik, ami egy magaslati helyen ér véget, majd ezt követően nyílik lehetőség az esőerdőben való bóklászásra a gondosan kiépített lépcsőkön. Itt is több extra program közül válogathatunk – például kötélpályán való lecsúszás –, de önmagában az esőerdőben sétálni is nagy élmény. Az alap, „semmi extra” belépőjegy 165 yüan, óriáspapagájokkal való fotózkodás 10 yüan (megéri!).

Yanoda esőerdő

Yanoda esőerdő papagáj

Nanshan Kulturális Turista Zóna

Sanya-ban található a világ egyik leghíresebb buddhista körzete, a Nanshan Kulturális Turista Zóna. A buddhista kolostorokon túl láthatjuk a Nanshan Temple-t, de Nanshan legnagyobb attrakciója a világ egyik legmagasabb szobra, a 108 méter magas Kwan-yin Bódhiszattva szobor (viszonyításképpen: a Szabadság-szobor 93 méter a talapzattal együtt). Azért pontosan 108 méter magas, mert ez a szám különösen szerencsés a buddhizmusban. A szobornak három oldala van, melyek a békét, a bölcsességet és az irgalmat szimbolizálják. Egyik arca néz a szárazföld felé, a másik kettő pedig a Dél-kínai-tengert figyeli. 6 évig építették 2005-ös átadása előtt, és úgy emlegették, mint "Kína és a világ első számú szobor projektje".

Erre a környékre tömegközlekedéses busszal is lehet jönni, de ha nem szeretnénk a nyaralás értékes perceit kóválygással tölteni, akkor érdemes csoporttal érkezni. Ha pedig beszélünk kínaiul akkor az idegenvezetés is hasznos, én sajnos nem értettem semmit de ez sem volt probléma, a csoporttól külön utakon jártam majd a megbeszélt időpontban találkoztunk a busznál. Akit érdekel a buddhizmus itt sok érdekességet láthat, kezdve a világ legnagyobb, Guiness-rekordot jelentő arany Buddha szobrától a szerzeteseken és a kolostorokon át a hatalmas Kwan-yin Bódhiszattva szoborig. Többnapos Sanya-s kirándulás alkalmával kötelező program.

A belépő 150 yüan, 8:00-18:00-ig tudjuk látogatni.

Nanshan szobor

Tian Ya Hai Jiao - "The End of The World"

A népszerű tengerpartoktól a Nanshan Körzet felé haladva útba esik – ugyancsak a tengerparton – Tian Ya Hai Jiao (Tianya Haijiao), azaz „The End of The World”. Régen a kínaik úgy tartották, hogy ezen a ponton ér véget a világ, és innen már a semmibe vezet a tenger. A parton található híres sziklákba is ezek a szavak vannak vésve, és évente több millió ember fotózkodik itt (én is megtörtem a nyomás alatt). A kínaiak szerint a hely meglátogatása a pároknak szakítást eredményez, míg a kínai tisztviselőknek törést a karrierjükben. Az első azért is különösen érdekes, mert egy kínai Rómeó és Júlia legenda szerint sok-sok száz éve itt lett öngyilkos két fiatal, akik nem lehettek egymáséi a két család viszálya miatt, így a vésetek a sziklán nekik szólnak. A parkban nagyjából két órát érdemes eltölteni ha az ember amúgy is erre jár vagy jön visszafelé Nanshan-tól, máskülönben nem feltétlen kötelező látnivaló.

A belépő 100 yüan körül van, és 8:00-18:00-ig látogatható.

Tian Ya Hai Jiao a világ vége

Romance Park

Életem legdurvább leégését a Romance Park-ban sikerült összeszednem, ami nem a hely hibája, inkább az enyém és a nem megfelelően választott naptejé. Ha unjuk a tengerparton ücsörgést akkor tökéletes program eljönni ide, a belvárosból a rövid taxiút végén egy szuper csúszdapark (többek között egy különösen ijesztő hatalmas tölcsérrel, egy kis szabadeséses élménnyel megspékelve), kis állatkert, horrorház, éttermek, vásárok, és egy nagyon különleges színházi előadás is látható. Színház alatt ne az ünneplőruhában feszengő nézőket képzeljük el akik a Csehov összest nézik, hanem több száz fürdőruhás vendéget, akik egy, az ősi Kína történetét modern effektekkel elmesélő sztorit látnak, melyet naponta kétszer adnak elő. Mozog a színpad, mozog a nézőtér, igazi hullámok és jet ski a színpadon, a fejünk felett sellők, és akkor ez még csak egy apró része.

Romance Park színház

A normál belépőjegy ára 280 yüan, 1,2 méternél alacsonyabb gyerekek felnőtt felügyeletével ingyen jöhetnek be. Tömegközlekedéssel az 1, 7, 9, 23 és 27 jelzésű buszokkal az East Village Station-nál (东岸村) kell leszállni, és onnan már látni fogjuk a park jellegzetes szobrait, amelyhez a buszmegállóból nagyjából 200 métert kell sétálni.

Ha képekben is szeretnéd látni az előadást, nézz bele az első kínai bejegyzésembe, vagy keress itt további információkat.

Romance Park Sanya

Huochetou Seafood Market

Ha Sanya-ba megyünk akkor nem maradhat el az igazi, nagyszabású tengeri vacsora sem. Felejtsük el a sablon éttermeket és az étlapról válogatott menüt, és látogassunk el a Huochetou Seafood Market-hez, ami egy meglehetősen különleges hely. Először be kell menned a piac részre, ahol végeláthatatlan sorokban sorakoznak az akváriumok, benne a frissen fogott, élő állatokkal: rákokkal, polipokkal, tintahalakkal, ezerféle kagylóval, hallal, és még sok minden mással, amit fel sem ismerek. Séta közben bevásárolsz, mintha csak otthon vennél krumplit a piacon, leszámítva, hogy itt mozog amit megvettél. Az akváriumok mellett van egy zöldséges is, onnan is vehetsz pár dolgot a vacsihoz.

Sanya étterem

Ha kiválogattad magad akkor elsétálsz a 20 méterre lévő éttermek felé, ahol garantáltan bombázni fognak, hogy náluk készíttesd el a vacsorát. Nagy különbség nincs köztük, nagyjából ugyanolyan árral dolgoznak. Ők megfőzik/sütik az állatokat, miután megbeszéltétek hogyan kéred, te pedig jóllaksz, szorongatva egy kálciumos dobozt, ha esetleg valamelyik herkentyű előhozná az allergiát.

Mi legutóbb kb. 200-250 yüanért vettünk vacsit, amit 110 yüanért készítettek el. Ez elsőre soknak tűnik, de egyrészt megoszlik a költség ha többen esztek, másrészt hatalmas élmény, mindenképp javaslom ha Sanya-ba látogatsz.

Sanya tengeri étel

Majomsziget

A Majomsziget, azaz a Nanwan Monkey's Island egy nagyon egyedi és szórakoztató hely, ahol 2000 szabadon kószáló kismajom várja a látogatókat.

Sanya-ból a legegyszerűbben úgy jutunk ide, ha vonattal elmegyünk Lingshui-ba - ez az út 23 yüan és nagyjából 20 perc -, majd onnan taxival megyünk tovább a szigetre. A vonatállomás mellett lévő buszmegállóból elméletileg naponta néhányszor visz ingyenes busz, de engem eddig mindig elkerült. (Vigyázat! Van ott egy másik ingyenes busz is, ami a Boundary Island-ra visz, de az teljesen a másik irányba van.) Taxival az út ha van mérőóra akkor kb. 65 yüan, de általában nem hajlandóak bekapcsolni és alkudozni kell, így 70-90 yüan lesz egy irányba. Odaérve hamar megtaláljuk a pénztárt, és ha megvan a jegy, akkor a partról kétféleképpen mehetünk be a szigetre: utazhatunk egy percet hajóval, majd a túlpartra érve egy kisbusz elvisz a bejáratig, vagy mehetünk libegővel. Bármelyiket választjuk, a jegyár már magába foglalja ezt az utazást. Bár a libegőnél mindig nagyobb sor van, de egyszer, vagy oda vagy vissza mindeképp érdemes azt választani a kilátás miatt.

A belépőjegy 160 yüan, 1,2-1,4 méter közötti gyereknek 80 yüan, annál kisebbeknek ingyenes, ha van kínai diákunk akkor 113 yüan.

A park már reggeltől nyitva van, jegyet 16:30-ig lehet venni.

TIPP: Vigyünk magunkkal földimogyorót, és akkor van mivel odacsalogatni a majmokat. Ingerelni és provokálni nem szabad őket, valamint arra is figyelni kell, hogy szeretik kikapni a kezünkből vagy a táskából a dolgokat, és bizony nem adják vissza. Mindenképp próbáljuk elkerülni a csúcsidőszakot (leginkább a kínai ünnepek idejét), ilyenkor a rengeteg turista miatt a majmok elbújnak, és sorbaállással is több órát kell eltölteni.

Itt olvashatsz egy részletesebb beszámolót is a Majomszigetről!

Ananász épület

Nem egy kötelező látványosság, de egyrészt érdekesség, másrészt tökéletes hely nagybevásárlásra az Ananász épület. A bevásárlóközpont szinte a város szimbóluma, elég megmutatni egy taxisofőrnek és egyből tudja hova kell menni (mellesleg a reptéren is van egy ananász alakú épület, de azért könnyen meg lehet különböztetni a kettőt). A vasútállomástól taxival egy fuvar 20-30 perc, és átlagosan 35 yüan.

Bent aztán már mindent meg lehet találni; szupermarketet, nagyon sok éttermet, ruhaboltokat, imax mozit, még vidámpark is van. De óvatosan melyik kijáraton távozunk, mert az egyik hátsó ajtótól pár lépésre egy nudista strandnál kötünk ki.

Éjszakai élet

Turistavároshoz méltóan Sanya-ban nyüzsgő éjszakai életet találunk. A tengerparti éttermekben sok helyen élőzene is van, a belvárosban pedig néhol egymást érik a szórakozóhelyek. Az ilyen klubokban este 9-10 körül kezdődik a buli, és számítsunk arra, hogy a város itt kompenzálja azt, hogy egyébként olcsó: az alkohol nagyon drága, egy üveg pezsgő 10 ezer forint körül kezdődik, és a sör sem lesz olcsóbb egy-két ezernél. Cserébe az átlag szórakozóhelyeken is olyan a kiszolgálás, mintha egy magyarországi elitbárban lennénk: külön asztalhoz kísérnek minket, hoznak kísérőnek enni, az innivalót jégbe hűtve kapjuk, és a pincérek lesik minden kívánságunk. A mosdóban a segítőkész bácsi nem csak a törölközőt nyújtja oda, de egy gyors masszázst is kapunk tőle kézmosás közben (nem mondom hogy elsőre nem lepődtem meg nagyon, amikor valaki hirtelen elkezdett masszírozni a fiú WC-ben). Az egyik legnépszerűbb bár Sanya-ban a SOHO, elég ennyit mondani a taxisofőrnek és tudják majd hova kell menni.

Sanya SOHO bár

Haikou

Ha már Hainan szigetén vagy és esetleg több időd is van, akkor látogass el Haikou-ba, a sziget fővárosába, ami Sanya-tól alig 2 óra vonattal. A sziget legnyugatiasabb városa, ha esetleg kicsit már túl sok lenne Kínából. Olcsóbb mint Sanya, ugyanúgy tengerparti város, és több napi látnivalót is nyújt az embernek.

Haikou Kína

Árak

Hainan Kína egyik legdrágább tartománya, és erre Sanya sem akar rácáfolni. Mégis, mikor azt mondom drága akkor kínai viszonylatra gondolok, nem nyugat-európaira.

Sanya azért is ideális célpont, mert azon felül, hogy nincs annyira „elturistásodva”, az árak is olcsóbbak a többi hasonló trópusi üdülőhellyel összehasonlítva. A boltokban többnyire mindent a hazai árakon – vagy olcsóbban – vehetünk, egyedül az éttermekben fizethetünk többet. Ugyanakkor az összeg amit itt kiadunk egy tengeri herkentyűs vacsorára, még mindig olcsóbb mintha otthon ennénk ugyanezt. Továbbá drágának tűnhet a tengeri sportok kipróbálása, de ez megint csak olyan dolog amire nincs lehetőség túl sok helyen, és világviszonylatban kedvező az itteni ár.

Sanya egyértelműen nem egy elsőszámú célpontja az európai vagy amerikai turistáknak, már csak azért sem, mert alig ismert, de egy itteni nyaralás sokkal olcsóbban kijöhet, mint egy hasonló kaliberű trópusi városban.

Aktuális kínai yüan árfolyam ide kattintva.

Szállás

Én a booking.com-ot használom szálláskeresésre, és Sanya esetében nagyon kedvező ajánlatokat találtam. Legutóbbi szállásom két éjszakára két főnek 240 yüan volt, ami egy hatalmas szobát jelentett, közel 10 perc sétára a tengerparttól a Dadonghai-nál, kedves és segítőkész, angolul beszélő személyzettel.

Mit érdemes enni-inni

Azt, hogy Kínában kinek meddig terjed a bizalma bizonyos ételek felé, teljesen egyéni megítélésű. Azonban ha Sanya-ban jársz érdemes a látványosságoknál említett tengeri herkentyűs étteremben vacsorázni egyet, biztosan nem bánod meg. Kísérőként próbáld ki a rizspálinkát, nekem egy alkalom is elég volt belőle, de hát mi a finom magyar gyümölcspálinka miatt el vagyunk kényeztetve.

Csapvizet semmi esetre se igyunk!

Sörből nagyon népszerű az országban a Tsingtao, az én kedvencem az Anchor.

Közlekedés

Sanya-ban a tömegközlekedés busszal van megoldva, ami nem drága, egy út átlag 2 yüan. Ugyanakkor ember legyen a talpán, aki kibogozza a kínai rúnákat és megfejti hogy mikor és hova viszi a busz. Épp ezért alternatív közlekedési eszköznek a taxit ajánlom, ami kétségkívül a leggyorsabb mód, és egyáltalán nem drága. A taxiórán figyelheted hogy ne húzzanak le (mutogass a taxiórára mielőtt beszállnál az autóba, hogy a sofőr mindenképp bekapcsolja), az alapdíj 10 yüan, ami 2,5 kilométerig érvényes (tehát fél kilométer és két kilométer is 10 yüan), utána kilométerenként ugrik az összeg. Viszonyításképpen: a vonatállomásról a Dadonghai-nál lévő szállásodhoz az út busszal 2 yüan, forgalomtól függően 50-60 perc (plusz amíg megtalálod az utcát a buszmegállótól), a vonatállomáson lévő valamelyik kisbusszal – amelyiknek a vezetője Dadonghai-t kiabál – 10 yüan és 30-35 perc az út, plusz a séta, míg a taxival 30-35 yüan és ajtónál tesz le.

Tippek

Ha úgy érzed sokáig nem bírod facebook, google, youtube nélkül, akkor fizess elő VPN-re.

Otthon előre ments el a telefonodba a fontos helyeket, címeket, hogy meg tudd mutatni a taxisofőröknek.

Az sem baj, ha van egy fordító alkalmazás a telefonodon.

Az állomásról kilépve ne engedj a taxisoknak, akik 80 yüanért vinnének el úgy, hogy amúgy csak 30 lenne. Kicsit sétálj arrébb az állomástól, és ints le egy taxit.

Ahogy feljebb is mondtam, érdemes buszos túrával menni a messzebbi helyekre. Nekem a Wuzhizhou, Nanshan, Tian Ya Hai Jiao két napos kirándulás 310 yüan volt, ami a buszutat, a hajóutat és a belépőket is magába foglalta.

Lehetsz bármilyen barna alapból, gondolhatod hogy úgyis csak pár percet leszel a napon, kend be magad. Ez nem ugyanaz a Nap ami a Balatonon is süt, hidd el.

Ha csak egy napod van

Ha csak egy napunk van akkor sajnos a buszos kirándulások nem férnek bele a programba, Nanshanba eljutni is majdnem két óra. Búsulni akkor sem kell, mert Sanya önmagában is tökéletes hely a pihenésre. Ha nem akarunk egész nap a strandon feküdni, akkor délelőtt látogassunk el a Romance Parkba. Próbáljuk ki a vízicsúszdát, nézzük meg az interaktív színházi előadást és a többi látnivalót, majd ebédeljünk meg. Ebéd után menjünk le a strandra, próbáljuk ki valamelyik vízisportot vagy csak pancsoljunk, lehetőleg elkerülve a rákvörösre való leégést. A nap megkoronázása pedig egy vacsora a tengeri herkentyűs étteremben.

Érdekességek

Ha még több képet és érdekességet szeretnél látni Sanya-ról, akkor nézz bele a kínai blogom első és harmadik bejegyzésébe!

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu