BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Thaiföld / Bangkok

Hol vagyunk
Bangkok Thaiföld fővárosa, egyben legnagyobb városa is, az agglomerációval együtt lakossága a 15 millió főt is eléri. Az ország gazdasági központja, Thaiföld GDP-jének majdnem a fele Bangkokból származik. Turisztikai szempontból az egyik legjelentősebb város a világon, London után a második leglátogatottabb; 2015-ben több, mint 18 millió külföldi turista utazott ide

Pénzneme
Baht (THB), váltópénze a satang (100 satang ér 1 baht-ot)

Ideőeltolódás
Magyarországhoz képest nyári időszámítás alatt +5 óra, téli időszámítás alatt +6 óra

Meglátogattam
2016 őszén és 2017 tavaszán

Utazás

Bangkokba érkezve nagy valószínűség szerint a Bangkok Suvarnabhumi nemzetközi repülőtérre (BKK) érkezünk, mely egy modern és hatalmas reptér, a városközponttól kb. 30 km-re. Budapestről általában egy átszállással jutunk el ide, oda-vissza már 125 ezer Ft-tól, egy irányba kb. 14 óra utazással (ennél csak több lehet az átszállás(ok) miatt).

Innen a városba többféleképpen is bejuthatunk, legegyszerűbb a taxit választani. Rázzuk le magunkról a taxis hiénákat, akik már a reptéren próbálnak minket becserkészni, és válasszuk a hivatalos taxisokat, akik taxiórával közlekednek. A városba nagyjából egy óra autóval bejutni, dugó esetén – ami Bangkokban nem ritka – ez sokkal több is lehet. Ha az autópályán megyünk, akkor a viteldíjon felül fizetnünk kell az autópálya használatáért is, nagyjából 50 bahtot.

Ha ugyanúgy kényelmesen, de olcsóbban szeretnénk bejutni a városközpontba, akkor azt javaslom, hogy a reptérről válasszuk a magasvasútat. Ezzel nagyjából 30 perc alatt bejutunk a városba, és onnan taxival hamar megközelíthetjük úticélunkat, de ha nagyon vállalkozó kedvűek vagyunk, akkor busszal is tovább mehetünk. Az Airport Rail Link-nek az SA City Line járata visz be a városba, az ára függ a megállók számától, 15-45 baht között mozog, cserébe gyors és tiszta. Mind a vonatot (a reptér első emeletén), mind a taxiállomást is könnyen megtaláljuk a reptéren, köszönhetően az angolul olvasható, teljesen követhető kiírásoknak köszönhetően.

Én a Khao San Road közvetlen közelében laktam, 40 baht-ért vonatoztam be a városba, majd további 120 baht-ért vitt el a taxi a szállásig.

Ha esetleg busszal mennénk (ami elég hosszadalmas lehet, ismervén a bangkoki forgalmat), úgy vagy a Bor Khor Sor, vagy az MBTA társaságot vehetjük igénybe.

További információkat találhatunk a reptérről a hivatalos honlapjukon, angol nyelven is.

Bangkok Suvarnabhumi reptér

A város másik reptere a Don Mueang Airport (DMK), de ezt többnyire csak belföldi vagy charterjáratok használják, 22 km-re helyezkedik el a belvárostól.

Ha spórolnánk a közlekedésen innen be tudunk jutni a városba a 29-es busszal, melynek ára csupán 20 baht körül van, cserébe itt is fel kell készülni arra, hogy jó sokáig fogunk zötykölődni a város felé. Ha a vonat mellett döntünk akkor a központi pályaudvarra érkezünk (melynek neve Hua Lamphong), de ezt a megoldást sokan választják, így meglehetős zsúfoltságra kell számítani. Ha taxiznánk, akkor csúcsforgalom nélkül egy órán belül a városközpontba jutunk, 350-400 bahtért cserébe.

Ennek a reptérnek is van honlapja, ahol pontosabb információkat is tudunk keresni, szintén angolul (vagy akár thajul, akinek arra van gusztusa).

Útlevél, vízum

Magyar állampolgárként 30 napig vízummentesen tartózkodhatunk az országban (ha nem légi határátkelőhelyen lépünk be, akkor legfeljebb 15 nap), melyet megfelelő indoklással egy alkalommal meghosszabíthatunk.  A belépéshez szükséges a belépés napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél, az ország elhagyását igazoló repjegy, valamint anyagi fedezet igazolása (személyenként 10 ezer baht, családonként 20 ezer). Nálam ezek közül csak az útlevelet nézték meg, de lehet van olyan határellenőr, aki ennél alaposabb lesz. Arra figyeljünk, hogy mindenképp bekerüljön a pecsét az útlevelünkbe, és az útlevélellenőrzés előtt ne felejtsük el kitölteni a belépőpapírt, amit megtalálunk a reptéren több helyen is kitéve.

2014. augusztus 12-től szigorították a vízummentes belépést az országba, ennek következtében ettől a naptól fogva szárazföldi átkelőhelyen csak egyszer lehet belépni az országba, ezt követően már megfelelő vízumot kell igényelni. Légi belépésnél ez elméletileg nem lehet probléma, csak ha felmerül a gyanú, hogy az illető illegálisan szeretne letelepedni az országban.

A túltartózkodást pénzbüntetéssel és bizonyos határok felett kitiltással is szankcionálják.

Javasolt oltás

Bangkokba utazva nincs kötelező oltás, és ha rövidebb időre érkezünk, akkor semmilyen vakcina nem szükséges. Ha esetleg hosszabb időt töltenénk el az országban, akkor javasolt a Hepatitis A, a Hepatitis B, a hastífusz és a torokgyík-szamárköhögés-tetanusz (Di-Per-Te) elleni oltás. Az ország más területein (főleg a középső és az északi részen) javasolt lehet a malária elleni gyógyszer is.

Királyi Palota

A Királyi Palota adott otthont az uralkodóknak hosszú éveken át, melyet nagyon hamar építettek fel: 1782-ben kezdték el, és három év múlva már készen is voltak.

A palota több kisebb épületből tevődik össze, leghíresebb részei a Wat Mahatat (Palota Templom) és a Wat Phra Kaew (Királyi Kápolna), utóbbiban található az egyetlen jade kőből faragott smaragd Buddha.

A Királyi Díszek és Érmék Pavilonjában többek között a XI. század eleje óta használt thai fizetőeszközöket, királyi koronaékszereket, medálokat, érmeket lehet megnézni, ahogy érdekes a fegyvergyűjtemény is.

Bangkok Királyi Palota fegyvergyűjtemény

A bejáratnál kapunk egy térképet (angol nyelvű is van), aminek segítségével tudunk tájékozódni az épületek között, hogy semmi fontosról ne maradjunk le.

FONTOS: A Palota területére csak úgy lehet belépni, ha megfelelően vagyunk felöltözve, ami itt elég szigorúan van értelmezve, például férfiak sem mehetnek be rövidnadrágban. Úgyhogy vagy kölcsönöznünk kell a múzeumnál, vagy felkészülünk előre, és hosszúnadrágban megyünk. A további öltözködési szabályokat meg tudjuk nézni a lenti képen.

A múzeumba a belépődíj 500 baht, minden nap 8:30-15:30-ig van nyitva, címe Na Phra Lan Road, Old City (Rattanakosin).

Bangkok Királyi Palota

Bangkok Királyi Palota szabályok

Wat Pho - Fekvő Buddha

Pár perc sétára (nagyjából 700 méterre) a Királyi Palotától található Bangkok másik nevezetessége, a város egyik legrégibb temploma, Wat Pho. Az itt található több mint 1000 Buddha szobor már önmagában is elég figyelemreméltó, de leghíresebb lakója mégis a 46 méter hosszú és 15 méter magas fekvő Buddha szobor. Ez a létező legnagyobb beltéri Buddha ábrázolás, és elképesztő az arannyal bevont óriás mellett sétálgatni.

A templomba a belépő 100 baht, nyitva tartás minden nap 08:30-18:30-ig.

A Sanamchai Road-on található templomot a 6-, 8-, 12-es busszal, vagy a Tien mólótól expressz hajóval tudjuk megközelíteni.

További információk a templom honlapján.

Wat Pho fekvő Buddha szobor

Wat Pho Bangkok

Wat Arun templom

Közel a fenti két nevezetességhez, a folyó túlpartján található Wat Arun, egy hatalmas és ősi templom, melynek tetejére számtalan lépcsőn keresztül vezet az út. Ha a Királyi Palotával és Wat Pho-val kezdünk, akkor csak le kell sétálnunk a pár percre lévő folyópartra és 3 baht-ért cserébe át tudunk hajózni, már a túlpartról is látni lehet Wat Arun-t.

A honlapjuk szerint a belépő 30 baht, a valóságban 50 baht volt, a nyitva tartás pedig – ugyancsak a honlap szerint – 8:30-17:30, míg a belépőjegyre 8:30-18:00 van írva. Ha ez nem lenne elég, a bejáraton az van feltüntetve, hogy belépés 8:00-18:00-ig. Javaslom, hogy aki biztosra szeretne menni az 8:30-17:30-ig érjen oda, abba nem lehet belekötni.

További – remélhetőleg releváns – információk a templom honlapján.

Wat Arun templom Bangkok

Bankok Nemzeti Múzeum

Nagyjából 10 perc sétára a Királyi Palotától található a Bangkok Nemzeti Múzeum, mely egy kiváló helyszín arra, hogy átfogó képet kapjunk az ország művészetéről és ezáltal történelméből.

Az első teremben ingyenes, angol nyelvű audio guide-ot is igénybe vehetünk, mindössze egy fényképes igazolványt kell otthagynunk letétben (a személyigazolvány megteszi).

Bangkok Nemzeti Múzeum

A múzeum nem egy nagy összefüggő épület, több kisebb részből áll különböző tematikák alapján elkülönítve, többek között láthatunk őskori emlékeket, középkori szobrokat, múlt századi fegyvereket, de még az első thai írógépeket is megtekinthetjük.

A belépő ára 200 baht, 9:00-16:00-ig van nyitva, de hétfőn és kedden egész nap zárva tart. Ingyenes angol nyelvű idegenvezetésen lehet részt venni szerdán és csütörtökön 9:30-tól, melyet a múzeumi önkéntesek tartanak.

Bangkok Nemzeti Múzeum

Khao San Road

Ha azon gondolkodnánk hol érdemes lakni, akkor hátha segít eldönteni a kérdést, hogy a Khaosan Road körül van a legnagyobb élet, és nem mellesleg közel van a Királyi Palotához és így a többi fenti látnivalóhoz is. Az utcában éjszaka van a legnagyobb nyüzsgés, a bárokban élőzene szól, a kocsmák és éttermek is tele vannak. Mindenképp érdemes éhesen ide jönni, mert egymást váltogatják az utcai árusok, és olcsón, már 50 baht-ért cserébe hatalmas adag igazi pad thai-t vehetünk, garnélával kérve is csak 70 baht lesz az ára. Desszertnek ehetünk kókuszfagyit, amit tölcsér helyett kókuszdióban adnak – ez is csupán 50 baht, azaz kb. 380 Ft –, vagy hatalmas skorpiót, kígyót, bogarakat (ha ezeket inkább nem kóstolnánk meg csak lefotóznánk, azért 10 baht-ot kérnek). Vehetünk nyelvvizsgát, jogosítványt, diplomát, csináltathatunk magunknak afrofonást, hennát, kérhetünk masszázst 100-150 baht-ért, de természetesen szuvenírekből és ruhákból sincs hiány, ahogy a felnőttműsorokra való invitálásból sem. Ez az utca kihagyhatatlan este, fantasztikus hangulata van.

Khaosan Road Bangkok este

Khaosan Road jogosítvány

Soi Rambuttri

A Khaosan Road-tól alig pár száz méterre egy egy-két perc sétára található egy másik méltán népszerű utca, a Soi Rambuttri. Ez egy kicsit nyugodtabb és csendesebb, de ugyanúgy számtalan éttermet, bárt, utcai árust találunk egymás mellett, minden turista elsétál ide aki Bangkokban jár.

Soi Rambuttri este

Soi Rambuttri este

Patpong negyed

A városnak van egy hírhedtebb része is, 6-7 km-rel arrébb, ez az úgynevezett Patpong negyed és Patpong éjszakai piac. Nem hazudnak, tényleg található ott egy nagy piac, ahol ruháktól kezdve az elektronikai cikkeken át kajáig sok mindent vehetsz, de a Patpong negyed leginkább azért híres, mert ez a város piroslámpás negyede. A piacon sétálva férfiak szólítanak le hogy nézz be a klubjukba és tekintsd meg a híres ping-pong show-t, vagy nők kacsintanak rád és próbálnak becsábítani. Ha betérnél egy ilyen helyre akkor nagyon vigyázz, hiába mondják hogy csak egy sört kell kifizetned is minden más ingyenes: a végleges számla könnyen lehet hogy ennek hússzorosa lesz. Ha tanulnál az én tapasztalatomból, akkor olvasd el a blogom idevonatkozó részét.

Ha tömegközlekedéssel érkeznél, akkor a BTS-ről a Sala Daeng vagy a MRT-ről a Sam Yan megállónál leszállva csak pár száz métert kell sétálni.

TIPP: Csak annyi pénzt vigyél magaddal erre a környékre, amennyi feltétlenül kell! A kluboknak dolgozó felhajtók sokszor erőszakosak és rámenősek tudnak lenni, de egyszerűen csak hagyjuk őket figyelmen kívül, bántani senkit nem fognak.

Patpong negyed Bangkok

Patpong negyed Bangkok

Lumpini Park

Ha eleged van a sok múzeumból és lemozognád a rengeteg pad thait, akkor a Lumpini Park tökéletes választás erre. A park számos sportolási lehetőséget biztosít, a futás mellett vannak szabadtéri súlyok, de teniszezni vagy fitneszterembe menni is lehet. Számomra a legnagyobb vonzerőt a hatalmas varánuszok jelentették, akik szabadon bóklásznak a park területén. Nem kell félni tőlük, nem bántják az embert, és rendkívüli élmény ilyen sok ritka állatot szabadon megfigyelni.

A Lumpini Park a Patpong negyedtől alig 1,5-2 km-re található.

Lumpini Park varánusz

Lumpini Park edzés

Chatuchak hétvégi piac

Bangkok legnépszerűbb piaca a Chatuchak hétvégi piac, mely nevéből is fakadóan csak hétvégén van nyitva. Hatalmas területén több ezer üzlet és stand várja a vásárlók rohamát, akik nagyjából bármit megtalálhatnak itt. A legtöbb áru természetesen nem eredeti, de ennek ellenére jó minőségű, és az itteni árak is olcsóbbak a legtöbb bangkoki piachoz képest, emellett pedig természetesen lehet alkudni is.

A piac hivatalosan 9:00-18:00-ig van nyitva szombaton és vasárnap, de néhány árus később nyit, és naplementekor zárja üzletét. Tömegközlekedéssel legegyszerűbben a Skytrain-nel tudunk ide jutni, a Mo Chit állomástól csak pár percet kell sétálnunk arra, amerre a tömeg is megy.

Bangkoki Magyar Nagykövetség

Ha bármi problémánk lenne hívjuk a Bangkoki Magyar Nagykövetséget, ahol magyarul tudnak nekünk segíteni.
Cím: Park Ventures Ecoplex 14th Floor (Unit Nos. 1401, 1411-1412) 57 Thanon Witthayu (Wireless Road), Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330
Telefon: + 66 2 118 9600
Fax: + 66 2 117 4901
Ügyelet: + 66 81 875 4610
E-mail: mission.bgk@mfa.gov.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/bangkok

Árak

Bangkok elképesztően olcsó, az egyik legjobb ár-érték arányú város amit eddig látogattam. Legyen szó szállásról, étkezésről vagy utazásról, mindent nagyon olcsón tudunk igénybe venni. Napi 6-7000 forintért már kiváló, kétágyas szobákat lehet kapni, de a hátizsákos utazók 2000 forintból is meg tudják oldani a szállás kérdését. Az utcán 400-500 forintból jól lehet lakni, ráadásul nagyon finom étellel. A tömegközlekedés is olcsó, és érdemes taxival közlekedni, mert 1000 forint alatti összegből is már nagy távolságokat lehet megtenni. Egyedül a múzeumokért kérnek magasabb összeget, de az is csak az ottani viszonyok mellett tűnik soknak, egyébként nem drágák. A bárokban azért már elkérnek 80-100 baht-ot egy sörért, de az ilyen helyeken is lehet jó akciókat kifogni. Patpong környékén vigyázzunk, ott nem minden annyiba kerül amennyinek mondják.

Mit érdemes enni-inni

Bangkokban mindenféle konyha megtalálható, ehetünk hamburgert, pizzát, de természetesen az ázsiai konyha minden arca is képviseli magát. Amit leginkább tudok javasolni az a pad thai (tojással/csirkével/garnélával), mely csak 50-70 baht/pár száz forint, nagyon finom, és az adag bőven elég egy felnőtt embernek. Az utcai árusokat mindenképp csak ajánlani tudom, ez a város nem olyan, ahol az ember gyorsétterembe jár.

Pad thai Bangkok

A thai sörök nagyon finomak, érdemes a Chang-ot vagy a Singha-t megkóstolni (ez a két söróriás annyira hatalmas, hogy míg az első az Evertont, a második a Manchester United-et és a Chelsea-t szponzorálta több millió fonttal).

Egy különlegesség a sok közül a kókuszos fagylalt, ahol a tölcsér a kókuszdió, ennek ára 50 baht.

Kókuszfagyi Bangkok

Szállás

Bangkokban nem kell vagyonokat költeni a szállásra, könnyen találunk olcsó szobát jó helyen. A többágyas szobákban a hátizsákos utazók már 2000 forintért találnak szállást, de kétágyas szobák is elérhetőek akár már 3000 forinttól is. Persze ezért az árért ne számítsunk elnöki lakosztályra, de 6-7000 forintért erkélyes, tévés, saját fürdőszobás, nagyméretű szobákat kaphatunk (lásd a képen), ráadásul jó helyen. Jó hely a Khaosan Road és a Soi Rambuttri környéke, ahol hatalmas élet van, és a nevezetességek is közel vannak.

Bangkok olcsó szállás

Közlekedés

A városnak kiterjedt tömegközlekedési hálózata van, utazhatunk metróval, gyorsvasúttal, busszal, hajóval, taxival.

A városban metró (MTR) és magasvasút (Skytrain - BTS) közlekedik, a két jármű azonban nincs egymással kapcsolatban, azaz nem lehet közös jegyet vagy bérletet venni. Szerencsére ennek ellenére a megállóik sokszor vannak egymás mellett, így az átszállás könnyen átlátható és megoldható, a térképeken minden ki van írva angolul is. Jegyet vehetünk a jegypénztárakban és az automatákban is, a dolgozók tudnak angolul, ahogy az automatáknak is van angol nyelvű menüjük. A jegyek ára a megtett út távolságától függ, zsetont tudunk venni, amit befelé le kell csipogtatni, kifelé pedig be kell dobni a kapun, ahol kimegyünk.

Bangkok metró zseton automata

Metró Bangkok

Metró Bangkok

A BTS-nek két fő vonala van, melyek a Siam megállónál találkoznak, az MRT-hez az Asok megállónál lehet csatlakozni. Egy vonaljegy ára 15-52 baht a megtett távolság függvényében, a napi bérlet 130 baht. A vonalakról, illetve az egyes megállókhoz csatlakozó buszmegállókról itt találunk többet.

Ha hosszabb időt tartózkodunk a városban, akkor többféle bérlet közül tudunk választani.

A MRT-nek, vagyis a metrónak egy vonala van, a jegyár felnőtteknek 15-40 baht között van, gyerekeknek és időseknek 8-20 baht között, reggel 6-tól éjfélig közlekedik. Itt is van lehetőség sima zseton vagy feltöltőkártyás beléptető vásárlására is, mint a BTS-nél.

A Suvarnabhumi reptérről az Airport Link-kel lehet bejutni, a vonal neve SA City Line, 6:00-24:00-ig közlekedik (az express járat 2015-ben megszűnt). Ha többen utazunk, akkor érdemes közösen taxizni, úgy olcsóbban jön ki az utazás.

SA City Line Bangkok

Bangkokban busszal is lehet közlekedni, de meglehetősen nehéz kiigazodni a vonalakon. A buszok 5:00-23:00-ig közlekednek, az éjszakai járatok egész éjjel. A jegyár attól függően hogy milyen típusú buszon utazunk 8-24 baht-ig terjed, 22:00 után extra másfél baht-ot kell fizetni. Pontos menetrendeket és árakat itt tudunk nézni.

Igénybe vehetjük a BRT-t, ami gyorsabb az átlagos buszoknál, 6:00-24:00-ig közlekedik, a jegyár 12-20 baht, erről is tudunk többet olvasni a hivatalos honlapon.

Ha hajóznánk, akkor erre egyrészt a Chao Phraya Express–szel van lehetőségünk, melynek a folyó mindkét partján vannak megállói. Három vonala van: narancssárga, zöld sárga. A jegyár 13-tól 32 baht-ig terjedhet, melyeket a fedélzeten vagy a jegypénztárban is megvehetünk. A linkre kattintva láthatjuk az egyes vonalakat, megállókat, valamint a menetrendet is.

Hajózás Bangkok

A másik lehetőség hajózásra a Khlong, ami Siam Square környékén működik, ennek a vonalán BTS-re vagy MRT-re is át tudunk szállni, az árak 10 és 20 baht között mozognak. Két vonala van, a Golden Mount Line és a NIDA Line, további információk itt.

A taxi Bangkokban nem csak a gazdagok kiváltsága, de arra figyeljünk, hogy a taxióra legyen bekapacsolva, sok nevezetesség környékén a taxisok eleve csak olyan utast vesznek fel, akivel alkudoznak és nem rögzített árért mennek.

Ide kattintva láthatunk egy térképet, amelyen a fenti közlekedési vonalak – magasvasút, metró, reptéri vasút, hajó – vannak feltüntetve.

Tippek

Patpong-ban legyünk különösen óvatosak, vigyázzunk magunkra és az értékeinkre. Lehetőleg ne menjünk be egyedül éjszakai szórakozóhelyekre, és ha bemegyünk akkor készüljünk fel, hogy nem azokat az árakat számlázzák ki amiket előzőleg mondtak.

A taxisok jó áron visznek el, de csak ha megy a taxióra. Mielőtt beszállnánk mutassunk rá a taxiórára és mondjuk hogy az alapján számlázzon, ha elkezd alkudozni csak hagyjuk ott és keressünk másikat. A nevezetességek közvetlen közelében szinte mindegyik taxis alkudozni akar, érdemes kicsit odébb sétálni, és ott leinteni valakit.

Csúcsidőben kerüljük a felszíni tömegközlekedést, mert órákat lehet állni a dugóban. Ezt főleg akkor kalkuláljuk bele, ha majd a reptérre kell időben kijutnunk.

Próbáljuk ki az utcai árusok kínálatát, főképp a pad thai-t kóstoljuk meg.

Ha csak egy napod van

Ha egy nap áll csak rendelkezésre Bangkokban, akkor délelőtt érdemes megismerkedni az ország történelmével. Szerencsére nem kell nagy távolságokat megtenni, mert a Királyi Palota, Wat Pho és Wat Arun nagyon közel helyezkedik el egymáshoz, kora délutánig kényelmesen be lehet járni mindhármat, és közben jut idő ebédelni is valamelyik hangulatos utcai árusnál. Délután ha nyugalomra vágyunk felkereshetjük a Lumpini Parkot, utána pedig a közelben lévő Patpong éjszakai piacot is. Az este itt is véget érhet, de ha nem szívesen költenénk baht ezreket pucér lányokra, akkor a Khaosan Road és Soi Rambuttri éjszakai életét nézzük meg, garantáltan nem fogunk csalódni.

Érdekességek

Érhető módon sok helyen nem nézik jó szemmel, és néhány hotelben ki is van téve a tiltó felirat: No ladyboy. Mondjuk aki ilyenre vágyik az úgyis megoldja.

Bangkokban játszódik a Másnaposok második része.

Ha jobban elmerülnél a városban, akkor olvasd el az erről szóló blogbejegyzésem.

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu