BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Papírok a bőröndből / Cikkek / Hogyan kössünk utasbiztosítást?

2020-02-11 14:09:17

Egy utazás megszervezése rengeteg költséggel jár, akkor is könnyen hatszámjegyű lesz a büdzsé, ha egy közelebbi országba utazunk. Nyilván mindenki ott próbál takarékoskodni ahol lehet, és sokszor az utasbiztosítás is a spórolás áldozatául jut – pedig éppen lehet, hogy emiatt fogunk a végén brutális összegeket kifizetni. Ugyanis ha külföldön üt be a baj, akkor valószínűleg az eredeti biztosítási díjnak a többszörösét fogjuk ráfordítani egy nem tervezett orvosi kezelésre. De más esetekben is hasznos lehet ez az elővigyázatosság, hiszen az utasbiztosítás többek között a poggyászra és a felelősségbiztosításra is kitérhet.

Most megmutatom nektek a biztosításkötés folyamatát az Allianz honlapján keresztül, és látni fogjátok, hogy azon túl, hogy ez elengedhetetlen része az utazástervezésnek, végtelenül egyszerű is.

Menjünk fel az Allianz honlapjára, és kicsit legörgetve válasszuk ki az Utasbiztosítást.

A következő oldalon utazásunk típusát tudjuk kiválasztani. Ez lehet téli sport, extrém sport, úgynevezett bérlet, ha sokat utazunk, 90 napot meghaladó utazásra szóló biztosítás, valamint az általános utazás.

Lejjebb meg tudjuk adni utazásunk konkrét részleteit, úgymint időpont, helyszín, úti cél és a biztosítandó személy vagy személyek kora, merthogy egyszerre több emberre is köthetünk utasbiztosítást, ha esetleg a párunkkal vagy a barátainkkal utazunk. Az úti célnál nem kell konkrét hely, a legördülő menüből látni fogjuk, hogy melyik kategóriába esünk bele.

Ha minden adatot megadtunk, akkor rákattinthatunk a díjkínálatra az alján, és máris kapunk pár lehetőséget, amik közül választhatunk. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a bal oldali megnevezések mit is jelenthetnek, akkor a megnevezések melletti i betűre kattintva részletesebb információkat kapunk. Középen azt látjuk bizonyos esetekben mennyi kedvezményt kapunk (pl. ha direktben az Allianz oldalán kötjük, akkor 10% kedvezmény automatikusan levonódik), lejjebb pedig azt, hogy az egyes esetekben mekkora a támogatás összege. Ha kiválasztottuk a megfelelő csomagot, akkor a Tovább gombra kattintva tudunk továbblépni.

A következő oldalon az adatainkat kell megadni, kicsit lejjebb pedig az elérhetőséget.

A következő oldalakon az ajánlat véglegesítése során el kell fogadnunk néhány nyilatkozatot (például, hogy letöltöttük-e a szolgáltatásokat részletesen tartalmazó biztosítási termékismertetőt és a biztosítási feltételeket, ügyféltájékoztatót), majd ha leellenőriztük az adatainkat is jöhet a fizetés, ami további egy percet vesz igénybe. Ahogy láthatjuk az egész egy pár perces folyamat, és az is lehet, hogy nem fogjuk igénybe venni ezt a biztosítást az utazás alatt – de még mindig inkább fizessünk ki pár ezer forintot a biztonságért mint hogy aztán történjen velünk valami külföldön, és akár többmilliós összeget varrjanak a nyakunkba.

Ha utazást tervezel és szakértő segítségre vágysz akkor nyugodtan keress meg, és egy konzultáció keretein belül mindent átbeszélhetünk, a szia@beferekaborondbe.hu-ra tudsz üzenetet küldeni. Megtalálsz Youtube-on, Instagramon és Facebookon, nemsokára pedig jelentkezem egy kétrészes cikksorozattal, ahol lépésről lépésre megmutatom hogyan érdemes nekifogni egy utazás megszervezésének!

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu