BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Papírok a bőröndből / Cikkek / Hogyan spórolj a repjegyen?

2020-08-17 16:58:01

Szerintem egyetérthetünk abban, hogy a 21. században a repjegyvásárlás az utazástervezés egyik legnagyobb szelete. Sokszor nem is úgy választunk célpontot, hogy hova mennénk legszívesebben, hanem hogy hova találunk legolcsóbban jegyet. Megmutatok néhány tippet, hogy még többet spóroljunk ezen a kritikus részen!

Én legtöbbször a skyscanner vagy a momondo honlapját használom keresésre, és az évek alatt lett pár ötletem, amik remélem nektek is segítséget nyújtanak!

Mindegy mi az úti cél!

Hogyha nem számít hova mennél, akkor nem kell konkrét kereséssel keretek közé szorítanod magad: írd be honnan indulnál és mikor, de a kiindulási hely legyen üres. Ilyenkor keresésnél kapunk egy sorrendet, ami megmutatja melyek a legolcsóbb városok, ahova repülhetünk. Meglepődnétek mennyire filléres jegyeket kapunk néha, és lehet egyébként eszünkbe sem jutott volna odamenni. Még nagyobb szabadságunk van, ha az időpont sem kötött – akkor bőven van mozgásterünk variálni.

Használd ki a kiskapukat

Nem mondhatni, hogy minden légitársaság fair play volt a koronavírus okán törölt jegyekkel, de a legtöbben igyekeznek visszatérítést adni utalás vagy voucher formájában. Itt jön életbe a Wizzair egyik kiskapuja (amit személy szerint nagyon szimpatikusnak találok): már pár perces módosításnál is lehetőség van arra, hogy ne fogadd el, és visszakérd a jegy teljes árát, vagy voucher formájában a jegy árának 120%-át. Nekem a görög járatomnál módosítottak 1-2 órát, és hosszas matekozás után úgy döntöttem, hogy nem fogadom el az új jegyet. Igen ám, de akkor ott voltam repjegy nélkül az indulás előtt két héttel. Miért döntöttem így? Megnéztem mennyiért vettem a jegyet, megnéztem mennyiért tudnám megvenni akkor, és arra jutottam, hogy visszakérem a jegyáram voucher formájában (már nyertem plusz 20%-ot), majd azon nyomban megvettem ugyanazt a repjegyet megint – olcsóbban, mint amikor eredetileg vettem. Tehát ez a pici módosítás lehetőséget nyújtott nekem arra, hogy ugyanazt a repjegyet megvegyem kedvezőbb áron, valamint kapjak 20% extrát, amit a következő két évben ráérek levásárolni.

Ne csak budapesti indulással gondolkodjunk

Sokszor előfordul, hogy a hőn áhított vakációs célpontunkhoz annyira drága a repjegy, hogy nem tudjuk rászánni magunkat a vásárlásra. Igen ám, de mi van, ha nem Magyarországról indulunk? Bölcs dolog lehet, ha nem budapesti, hanem bécsi indulással nézünk jegyeket, hiszen Bécs forgalmas repteréről néha sokkal olcsóbban juthatunk el a mi fővárosunkhoz képest. Autóval sincs messze, kevesebb, mint három óra alatt ki lehet érni, és nyugodtan ott tudjuk hagyni a négykerekűt, például a Parktiger kedvező áron biztosít parkolást, a honlapjukon magyar nyelven is megtalálunk minden fontos információt. Én újabban Budapesten is azt az opciót választom, hogy a reptéri parkolóban hagyom az autót, és Bécsben is ugyanígy tennék.

Nem kellenek az extrák!

Az egy dolog, hogy amíg végigmegyünk az online vásárlás folyamatán, addig kismillió exta szolgáltatást ajánl fel a honlap, de tegye a szívére a kezét, aki még nem nyomott rá valamelyikre véletlenül, hogy aztán fizetésnél vegye észre, hogy gyanúsan megugrott az összeg. Ezeken a kis extrákon sokat lehet spórolni, például ha a haveroddal mész egy kétórás útra szerintem mindketten túlélitek, ha nem egymás mellett ültök, és ha nem választotok ülőhelyet máris spóroltatok pár ezer forintot. Ugyancsak rövid utakra elég egy feladott bőrönd két embernek, és akkor máris tízezrekben mérhető a megtakarított összeg egy retúr út esetében. Ugyanakkor a koronavírus alatt érdemes pluszban kifizetni a flexibilis felárat, amivel utólag tudod módosítani a járatod, mert ki tudja mi történik akár csak egy hét múlva a világban.

Ha tetszettek az ötletek akkor iratkozz fel Youtube-on, mert a nemsokára induló egyik új sorozatomban a fentiekhez hasonló utazós spórolós tippeket fogok megosztani. Van egy témába vágó kurzusom is, az abban elhangzottak segítségével én több százezer forintot spóroltam utazásaim alatt, ezt a tréninget ide kattintva találod meg, ahogy egy másikat is, ha saját Youtube csatornát szeretnél indítani.

Keressetek meg Instagramon és Facebook-on, e-mailt pedig a szia@beferekaborondbe.hu-ra tudtok küldeni.

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu