BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Papírok a bőröndből / Cikkek / Hosszú út a repülőn

2017-01-21 05:24:05

Ha olyan szerencsések vagyunk hogy a világ másik felére utazhatunk, akkor nem igazán ildomos arról panaszkodni milyen sokat kell repülni. Ugyanakkor nem lehet tagadni, hogy fél négyzetméteren ülni fél napig nem tesz jót sem a léleknek, sem a hátsónknak.

Persze első osztályon gyorsabban repül az idő, de ha mostanában nem hozott a fogtündér milliókat a párna alá akkor bizony marad az economy class. Ami egyáltalán nem baj, de hogy mégis minél kellemesebben teljen az út, itt van néhány tipp!

Biztos mindenkinek van olyan helye, ahol kényelmesebben érzi magát, legyen szó az ablakról a kilátás miatt, a folyosó melletti helyről hogy senkin se kelljen átmászni amikor pisilni kell, vagy a gép elejéről, hogy elsők között tudjon leszállni az ember (és enni is először kapjon). Légitársaságonként változik, hogy az utazás előtt mennyi idővel lehet online becsekkolni, de érdemes utánanézni és amint lehet azonnal élni a lehetőséggel, hogy tökéletes ülést választhassunk magunknak.

Ha hosszú útra megyünk akkor fontos kényelmes ruhára váltani, a kézipoggyászban elfér egy melegítőnadrág és egy puha pulcsi, ezek nagyban meg tudják növelni a komfortérzetet. Arra is számítsunk hogy odafent hideg lesz, és éjjeli repülés alatt álmosan még jobban fogunk fázni, a plusz pulóver mindig ajánlatos.

Ha esetleg nehezen alszunk el, akkor egy fejpárna is nagy szolgálatot tehet. Rá lehet akasztani a kézipoggyászra, nem foglal sok helyet, és sokkal kellemesebbé teheti az alvást.

A hosszú utakon az ülésekbe épített kis tévéken rengeteg film és sorozat közül választhatunk, az első fél óra nálam mindig azzal telik, hogy egyáltalán kitaláljam mit szeretnék nézni. Ha valakit annyira nem kötnek le a filmek, akkor egy könyv vagy ebook is férjen be a poggyászba.

Ami szerintem nagyon fontos, hogy ne legyünk szégyenlősek! Ha már kifizettünk egy vagyont a repjegyért, akkor kérjünk mindent amit csak lehet. Még egy almalevet, még egy kis gin tonic-ot (milyen jól jön most a folyosó melletti ülés!), ha éjjel filmnézés közben eszünkbe jut akkor egy kis nasit, ha fázunk akkor egy plusz takarót. Lehet hogy ez a legolcsóbb jegytípus, de ami jár az jár.

Ha több tanács is érdekel a kellemesebb utazással kapcsolatban, vagy esetleg a repülőjegyvásárlásban kell egy kis segítség, akkor az alábbi linken sok hasznos dolgot találsz!

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu