BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Papírok a bőröndből / Cikkek / Így tanultam angolul Máltán!

2018-10-10 10:42:27

Nem számít, hogy egy hideg izlandi városban, egy forró ázsiai országban vagy a világ másik végén voltam éppen, egy dolog mindig igaz volt: mindenhol angolul értettem meg magam. Ez mára egy olyan világnyelv, hogy mindenki számára alapvető fontosságú elsajátítani legalább középszinten. És hát ismeritek a mondást: jó youtuber holtig tanul, így természetesen igen mondtam a Maltalingua nyelviskola megkeresésére, amikor meghívtak egy hétre Máltára, hogy vegyek részt az egyik tanfolyamukon. És milyen szuper hét volt!

Szombaton érkeztem meg Máltára Ciprusról, és egészen a következő szombatig maradtam. Mivel a nyelvtanfolyam hétfőn kezdődött így első este a környéket jártam be, vasárnap pedig a Kék Lagúnához látogattam, de ezekről lesz külön videó, úgyhogy mindent a maga idejében!

Ha a nyelviskola képzésén veszel részt, akkor többféle szállásopció közül is választhatsz, lakhatsz hotelben, befogadó családnál, vagy az iskola valamelyik apartmanjában. Én az utóbbit próbáltam ki, egy négyszobás, mindennel felszerelt lakásban voltunk, és hála a jó fej lakótársaimnak nagyon kellemesen telt az idő.

Hétfőn a tanfolyam egy szintfelmérővel indult, ahol az eredmények kiértékelése után mindenkit beosztottak a tudásának megfelelő csoportba. Itt mindenféle nemzetiségű emberrel össze lehet kerülni, ami mindenképp izgalmas, és az egyik legjobb része ezeknek a nemzetközi tanfolyamoknak. Vannak akik egy hétre érkeznek, vannak akik egy hónapra, és van, aki három hónapra, lényegében bármennyi időt lehet maradni.

Sokféle kurzus közül lehet választani; vannak csak délelőttös órák, van intenzív tanfolyam, ami délután is tart, van üzleti angol, és lehet jelentkezni magánórákra is. Én a csak délelőttit választottam, így délutánonként lehetőségem nyílt felfedezni az országot. A tanáraim angol anyanyelvűek voltak így sok új kifejezést tanultam meg, és már egy-két nap alatt teljesen átáll az ember agya az angolra.

A nyelviskola épületének tetején van egy kis menza, medence, csocsó, kiváló hely arra, hogy bandázz az iskola többi tanulójával. Ráadásul hétfőnként van ismerkedős este, ahol azokkal is találkozhatsz, akik másik csoportban tanulnak.

Ha esetleg nem tudnád agyonütni a szabadidőd, akkor minden délutánra és estére különböző programokra lehet jelentkezni, amik minden héten mások és mások. Mehettek együtt Vallettába, kajakozni, vagy esetleg közösen barbecue-zni a tetőn. Érdemes ezekre az eseményekre feliratkozni, mert így nem csak hogy szorosabb lesz a kapcsolat a többiekkel, de mindeközben hangulatos programokon vehetsz részt.

Jó társaságban gyorsan repül az idő, így sajnos ez az egyhetes tanfolyam is hamar véget ért. Pénteken volt egy teszt, amiben felmértük mennyit haladtunk a héten, majd egy ünnepélyes oklevélátadó azok számára, akiknek az volt az utolsó hetük.

Nagyon örülök hogy belevágtam ebbe az útba, egyrészt mert már egy hét után is éreztem hogy javult az angolom, másrészt mert rengeteg nagyszerű emberrel ismerkedtem meg, akiket remélem még látni fogok. Mindenkinek ajánlani tudom az angoltanulásnak ezt a módját, és én személy szerint teljes elégedettséggel zártam a hetet. Ha kedvet kaptok hogy ti is kilátogassatok a Maltalingua-hoz akkor nézzétek meg a honlapjukat és próbáljátok ki, hamarosan pedig érkezik a Youtube csatornára a Máltát bemutató videó, ha nem szeretnétek lemaradni iratkozzatok fel!

FONTOS! Ha a nyelviskolánál foglalsz, és a kommentbe beírod hogy 'Maltalinguabőrönd', akkor kapsz 10% kedvezményt!

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu