BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Papírok a bőröndből / Cikkek / Jurassic Park majmokkal

2016-12-22 07:15:02

Ha beírjuk az internetes keresőbe hogy Hainan sziget – és én ezt sokszor megtettem az utazásom előtt –, akkor az első találatok között dobja ki a Majomszigetet, ami így már tavasz eleje óta a fejemben motoszkált.

Több mint hét hónap kínai tartózkodás után már igencsak ideje volt, hogy meglátogassam a helyet, így kijelöltem erre egy vasárnapot. Tipikus késő decemberi nap, 28-30 fok és napsütés. Mint kiderült nem is lakok olyan messze tőle, és bár akadtak fennakadások, 20 perc vonatozás és fél óra taxizás után már ott álltam a jegypénztárnál, ahol a 160 yüanos (kb. 6,400 Ft) belépő fejében be is léphettem a szigetre.

A szárazföldi jegypénztártól a szigetre kétféle módon lehet bejutni: vagy egy nagyjából egyperces hajózással, amit további két perc buszozás követ, vagy a pár perces libegős megoldással. Odafele hajóztam, visszafele libegőztem, de a második mód sokkal szebb és hangulatosabb. Gyönyörű a kilátás a dombokra és a vízre épített házak alkotta településre.

A sziget már önmagában is hangulatos a sok hatalmas pálmafával és egzotikus növénnyel. A Magyarországon nem éppen olcsón kapható növények itt vastag szőnyeget képezve borítják el az erdő alját, és néhol táblák jelzik épp melyik Ficus mellett sétálunk el. Na de nem ezért jöttem!

Az első majomra nagyjából két percet kellett várnom, és úgy megörültem neki, mint… nos, mint majom a farkának. Onnantól nem volt megállás, a kis és nagyobb majmok sorra jöttek elő és lépten-nyomon belebotlottam néhány példányba, ami nem meglepő, tekintve, hogy a pici szigeten közel 2000 majom található. Az egyikük a legelején ellopta a vizem, lecsavarta a kupakot és profin inni kezdett az üvegből. Annyira vicces volt, hogy nem tudtam rá haragudni (és az az ízesített víz amúgy sem volt valami jó).

Volt cirkusz is minden órában, de ez nem nekem való: nem azért jöttem egy ilyen szigetre, hogy kikötözött majmokat és medvéket nézzek.

A majmokkal vigyázni kell, ha piszkálod őket akkor rád ugranak, szeretnek lopni, és nem jó ötlet fenyegető mozdulatot tenni. Ha ezeket betartjuk akkor felejthetetlen élményben lesz részünk, hiszen nem sok embernek adatik meg, hogy egy olyan helyen sétáljon, ahol másodpercenként majmok ugrálnak a feje felett, keresztül az úton, vagy éppen rajtunk.

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu