BLOG
Angkor és Sziemreap
Bangkok
Izraeli országjárás
Kínai óvóbácsiskodás
Párizs
Török EVS
Velencei karnevál
ÚTTERVEZŐ:
Ausztria
Bécs
Csehország
Prága
Franciaország
Párizs
Hollandia
Amszterdam
Hongkong
Hongkong
Indonézia
Gili-szigetek
Izrael
Eilat
Jeruzsálem
Tel-Aviv
Kambodzsa
Sziemreap
Kína
Peking
Sanghaj
Sanya, Hainan
Lengyelország
Krakkó
Zakopane
Magyarország
Állatkertek
Velencei-tó
Németország
Mannheim, Heidelberg
Olaszország
Velence
Szingapúr
Szingapúr
Thaiföld
Bangkok
Elephant Haven
Törökország
Gaziantep, Halfeti
Isztambul
Kappadókia
Mersin

Papírok a bőröndből / Cikkek / Quokka, az örökké mosolygós állat

2019-03-29 01:09:16

Amikor a következő úti célomon gondolkodom, akkor az egyik legnagyobb motivációs mozgatórugó mindig a helyi állatvilág szokott lenni számomra. Nem csoda, hogy így Ausztrália lett a kedvenc országom, hiszen itt van szinte minden; többek között koala, kenguru, krokodil, papagájok, kacsacsőrű emlős, tazmán ördög – és quokka. Ha esetleg ez utóbbiról még nem hallottál volna ne ess kétségbe, korábban én sem tudtam a nevét, csak azt, hogy ez az apró állat, amelyik minden fényképen mosolyog.

Quokka szelfi

Ausztráliát a legtöbb ember úgy képzeli el, hogy ahogy leszáll a repülőről egyből a nyakába esik három óriáspók, megmarja két kígyó, és legalább az egyik lábát leharapja egy krokodil, mindezt az első öt percben. Biztosan állíthatom, hogy ezek a veszélyes állatok nem leselkednek rád minden bokor alól, viszont a quokka-kal pont ez a helyzet: ahogy megérkezel a Rottnest Island-re úton-útfélen látni fogod őket, még csak keresni sem kell, mert mindenhol ott vannak. Igen, ha egyszer ott az ember akkor nagyon sokat látni belőle, viszont a rossz hír, hogy máshol a világon nem igazán lehet velük találkozni. De akkor hol is van ez a Rottnest Island?

A sziget Nyugat-Ausztráliában van, Perth-höz tartozik, a kikötőből nagyjából 25-30 percnyi hajókázás után jutunk ide. A nevét is a quokka-król kapta, ugyanis a felfedezők a patkányokhoz hasonlították őket, így lett a hely neve „patkány fészek”. Pedig nekik nem sok közük van a patkányokhoz.

A quokka magyarul kurtafarkú kenguru, és bár talán elsőre nem tűnik nagyon „kengurusnak”, ahogy elkezd ugrálni egyből látszik a rokonság. Inkább a vallabikhoz áll közelebb, ami szintén úgy néz ki, mint egy kisebb kenguru. Tehát a quokka is erszényes, ahogy – és ezt sokan nem tudják – a koala is. Sajnálom ha le most lerombolok néhány gyerekkori emléket, de bizony a koalamaci nem helyes kifejezés, hiszen a koala is egy erszényes állat.

Tehát nem egyszerű velük találkozni, mert nagyjából csak a Rottnest Island-en lehet őket látni, és Perth nem éppen a világ közepe; a legközelebbi város Adelaide, és az is 2100 km-re van onnan. De ha egyszer mégis erre sodor valakit az élet akkor mindenképp látogasson el erre az apró szigetre, mert ezek a kis állatok végtelenül aranyosak, egyáltalán nem félősek, szívesen mosolyognak a kamerába, és a szigeten rajtuk kívül is rengeteg szép látnivaló van.

Ha hozzám hasonlóan te is szereted az izgalmas helyeket és az érdekes állatokat, akkor iratkozz fel a Youtube csatornámra, ahol kismillió utazós videót láthatsz, nézd meg milyen képeket töltök fel a világ minden részéről az Instagram oldalamra, valamint megtalálsz Facebook-on is!

Megtalálsz Youtube-on is:

szia@beferekaborondbe.hu

@beferekaborondbe.hu